26. okt 2008

Programmeerijana tahaks natuke huvitavamat tööd...

Viimasel ajal on töö valdkond ikka vägagi igavaks läinud - php ja C# kliendi rakenduste loomine pole just innovatiivsuse tipp. Tõsta nupp paremale, siis vasakule, värvi siniseks, siis punaseks, siis enable ja disable...

Tunnen aina rohkem puudust SMP, multithreading, serviced, winapid, Apache moodulid, ISAPI...

Aeg-ajalt nö uurin vanu häkke, mis seotud süsteemidega ennekõike vaimu värskena hoidmiseks.

Paistab, et päästetee Linux, pole igapäevane Linuxi kasutaja, aga mul suur respekt Linuxi ees. Windows paneb ropendama, kaua seda arendatud, siiani ta arhitektuuriliselt nagu sveitsi juust.

Ojaa tõesti Vista küsib iga asja kohta, see nõuab admin õigusi...ala "do you wan't to shutdown / crash computer" ...sorry...adminni õigusi vaja...see oli nali pigem, aga umbes nii on.


Mis mulle ei meeldi Javas ja C# mäluhaldus, pigem on nii, et garbage collector hoiab asju seni, kuni ta arvab, et asju vaja. Tule taevas appi, enamus progejaid, keda ma kohanud ei tea enam isegi mis asi on STACK, ärme stackpointeritest üldse räägi. Mina progedes loen siiani bitte...viimasel ajal tehaks selgeks, et tänapäeva klientide arvutitel mälu piisavalt pole mõtet pingutada. See pole enam normaalne. Need mugavad programmeerimiskeeled võimaldavad kiireid tulemusi, aga resultaat pole masin-optimaalne ! Näen ainult kohmakaid rakendusi.

Tahaks näha mõnda mugavaks muutunud progejat PICi progemas...:)))

Loodame, et tehniline päike tuleb uuesti pilve tagant välja

Seniks head EIP'd kõigile

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Kõike mida on võimalik javascriptis progeda, progetakse javascriptis.